Uw testament opstellen in Groningen

Met een testament verklaart u wat er na uw overlijden met uw nalatenschap moet gebeuren. Vooral als u specifieke wensen heeft, is het belangrijk deze vast te laten leggen. Een testament is vaak ook van belang als u uw vermogen op een fiscaal gunstige manier wilt nalaten. Voor het opstellen van uw testament in Groningen of in de buurt van Groningen, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen u adviseren over het opstellen van een testament en over het opnemen van verschillende regelingen.

Hulp bij het opstellen van uw testament in Groningen

Uw notaris in Groningen helpt u graag bij het opnemen van verschillende bepalingen in uw testament. Hierbij kunt u denken aan een executeurenbenoeming, voogdijregeling, erfstelling en legaten of een privéclausule. Iedereen die ouder is dan zestien jaar kan een testament laten opstellen. Wij zorgen tevens voor de inschrijving van het testament in het Centraal Testamenten Register. Uw expert in Groningen onderscheidt twee typen van het testament: het standaard testament en het niet-standaard testament. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Voordelen van een testament

De meeste mensen staan niet graag stil bij hun overlijden. Dat is heel begrijpelijk, maar toch is het belangrijk om tijdig na te denken over een testament. Het gaat wel om uw nalatenschap. Als u geen testament heeft, worden uw bezittingen na uw overlijden volgens de wet verdeeld. Dat houdt kort gezegd in dat uw familie uw erfgenaam is. Wellicht is dat voor u geen probleem, maar het kan ook heel goed zijn dat u het testament opstellen toch liever zelf regelt.